måndag 3 oktober 2016

Ett år med amorteringsportföljen.

Då var det ett år sedan jag sluta amortera på mitt bolån och istället började köpa aktier för pengarna. Hittills har det gått överförväntan och portföljen har avkastat ca 19% mer än räntan på lånet.




Den mest lyckosamma placeringen har varit Oriflame so m jag tyvärr sålde alldeles för tidigt med en vinst på 77%, sen dess har aktie gått upp ytterligare ca 100kr. HM och Telia har varit sänkena i portföljen hittills, men HM hoppas jag rättar till sig på sikt. Telia är jag mer osäker på, men tror den kan komma upp i 42-43kr igen och får därför tillsvidare vara med i portföljen.

Funderar på att belåna portföljen för att ytterligare öka chansen till överavkastning, men läste nyligen nånstans att man tydligen bara kan koppla belåning på 1 konto på Nordnet, nån som vet om detta stämmer?

2 kommentarer:

  1. Jag har belåning på två av mina konton på Nordnet. Men man måste göra en ny ansökan varje konto och de får sedan olika kreditkonton. Så det är inte så att flera konton kan dela på samma belåning.

    SvaraRadera
  2. Jag har belåning på två av mina konton på Nordnet. Men man måste göra en ny ansökan varje konto och de får sedan olika kreditkonton. Så det är inte så att flera konton kan dela på samma belåning.

    SvaraRadera