tisdag 3 november 2015

Sålt WalMart

Har under senaste halvåret tänkt sälja mitt lilla innehav i WalMart, har bara skjutit upp verkställandet då jag hoppats på en liten uppstuds i kursen för att iaf ta igen lite av årets kursfall. Det var en kostsam väntan som sluta att jag sålde på break-even tack vare en fin dollaruppgång. Har ju även haft lite utdelningar under de knappa 2 åren jag ägt aktien så ett litet plus blir det väl på sista raden.

Anledningen att jag säljer är att jag vill ha lite mer tillväxt i portföljen samt att WalMart var ett sånt litet innehav för mig. Jag tror säkert att WalMart kommer vara en Ok investering de kommande åren men tror att på långsikt kommer vara bättre för mig att placera i något annat.

Tanken var först att jag skulle lägga pengarna på Starbucks, som jag tror mycket på för framtiden. Mitt innehav är redan ett av mina större då jag mer fördubblat värdet sen mitt inträdde i aktien, men Starbucks och HM är två aktier jag gärna har lite övervikt av i min portfölj. Får fundera på det här medans jag väntar på nästa utdelning skall komma in, vilket är Akelius som skall utbetalas om en vecka.

1 kommentar: