måndag 21 mars 2016

Utträde HSB/Riskbyggen

Sitter sen nåt år tillbaka med i styrelsen för min bostadsrättsförening och har länge funderat på vad förening tjänar på att vara medlem i HSB/Riksbyggen. Bilden jag fått av de båda organisationerna är att de långt borta från sitt kooperativa ursprung.

Jag ser framför mig en tjänstemannastyrd organisation med mycket svag ägarstyrning, från oss bostadsrättsinnehavare via de ombud vi sänder till stämmor osv. Min åsikt/bild av det hela är att de är mer fokuserade på att tjäna pengar på oss medlemmar och få in nya medlemmar, än på att leverera prisvärda tjänster till våra föreningar.

I min förening av vi de senaste åren upphandlat alla våra befintliga avtal och sitter numer inte med ett enda avtal till vår "huvud" organisation. Frågan som då uppstår varför är vi över huvud taget med då, vad får vi ut av medlemskapet? Är det värt pengarna?

Har läst att i framförallt Stockholm finns många föreningar som lämnar HSB och Riksbyggen. Finns det nåt som har erfarenhet av att lämna sin organisation eller för den delen komma med anledningar varför man inte skall lämna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar